Gyógymasszázs – Terápiás érintésekkel

Nem titok, hogy már az ókori görögök is a jótékony masszázzsal kezelték a kínzó fájdalmakkal járó reumát. Ebből fejlődött ki a nyugati világ évezredes tudását hasznosító gyógymasszázs, melynek célja, hogy csillapítsa a páciens izmaiban illetve ízületeiben jelentkező fájdalmat. Ezek a terápiás mozdulatok ugyanakkor a masszázs által érintett területeken jelentkező megannyi panasz kezelésére képesek. Nem utolsósorban pedig a kezelés segíthet a jó közérzet elérésében és megtartásában, amelyet mindazok megtapasztalhatnak, akik a gyógymasszázs szolgáltatásunkat választják.

Masszázzsal a gyógyítás szolgálatában

Ahogyan a svéd masszázs, úgy a gyógymasszázs is európai találmánynak számít, sőt a terápia során alkalmazott alapfogások is hasonlóak. Az északi nép sokoldalú módszerével szemben azonban a gyógymasszázs kifejezetten azokra a területekre fog koncentrálni, ahol a páciens panaszai felmerültek. Számos esetben e kezelést szokták gyógytornával együtt alkalmazni, ám a terápia önállóan is jó szolgálatot tehet az izom- és ízületi fájdalmak mérséklésében, vagy éppen a reuma gyógyításában.

Mivel a kezelés kisebb intenzitással jár a svéd masszázshoz képest, ezért e terápiás érintések lényegében valamennyi ember esetében alkalmazhatók. Mégis érdemes, a gyógymasszázs megkezdése előtt az orvos véleményét megkérdezni. Ha ugyanis tisztában vagyunk vele, mely testrészeknél jelentkeztek a panaszok, akkor eredményesebben hajtható végre a masszírozás.

Megannyi panaszra megoldást nyújtunk!

A gyógymasszázs számos testrészünk panaszait tudja hatékonyan orvosolni. A jótékony terápia elsősorban az alábbi kedvező hatásokkal járhat:

  • A hathatósan végrehajtott mozdulatok növelik testhőmérsékletet, valamint a légzés mélyüléséhez is hozzájárulnak.
  • A terápia mérsékli az izom- és ízületi fájdalmakat, valamint megszünteti testünkben az izmok letapadását, vagyis az úgynevezett myalgiás-csomókat.
  • A kezelés kifejezetten ajánlott azok számára, akik a folyamatos ülőmunka miatt a nyakukat, a vállukat vagy a hátukat fájlalják.
  • Számottevő javulás érhető el vele a veleszületett valamint a hanyagtartásból eredő ortopédiai problémákban.
  • A jótékony gyógymasszázs egyaránt ajánlható álmatlanság, illetve emésztéssel kapcsolatos problémák esetén.
  • A nyugtató érintések segíthetnek a stressz megszüntetésében, valamint általánosan is javíthatják a közérzetet.
  • Nem hagyhatják ki azok sem ezt a kezelést, akik rendszeresen sportolnak, vagy egész nap nehéz fizikai munkát végeznek. Nekik a gyógyító masszírozás az esetleges sérülések megelőzése, valamint az izmaik gyorsabb regenerálódása miatt javasolt.

Kedves Látogatóink! Felhívjuk megtisztelő figyelmüket, hogy a masszázs szalonunk valamennyi szolgáltatása kizárólag relaxációs célokat szolgál. Ebből kifolyólag egyetlen masszázsfajta sem tartalmazza szexuális típusú szolgáltatás nyújtását. Köszönjük, hogy ezt tiszteletben tartva, nem kérnek ilyen jellegű szolgáltatásokat a kolleganőinktől!

Vélemény, hozzászólás?